Groentecurry met kikkererwten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse spinazie 400 g
  • tomaten 5
  • aubergines 2
  • koriander 1 plantjes
  • uien 1
  • magere yoghurt natuur 4 eetl.
  • kikkererwten (blik) 680 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnzaadjes 1 koffiel.
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • kerriepoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (20 min.)
  2. - Spoel de kikkererwten goed onder koud water en laat uitlekken.
  3. - Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
  4. - Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.
  5. - Hak de spinazie grof en snipper de ui fijn.
  6. - Hak de blaadjes van de koriander grof en snipper de steeltjes fijn.
  7. - Plet de korianderbolletjes en de komijnzaadjes met de bolle kant van een lepel.
Bereiding (35 min.)
  1. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  2. 2 Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak 5 min.
  3. 3 Voeg alle gedroogde kruiden toe en roerbak nog 2 min.
  4. 4 Doe de blokjes tomaat samen met de fi jngesnipperde koriandersteeltjes bij de aubergines. Dek af en laat 15 min. garen.
  5. 5 Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en laat nog 10 min. afgedekt garen. Roer er op het einde de grofgesnipperde spinazie onder en laat even warm worden.
Afwerking

Werk elk bord groentecurry af met 1 eetl. yoghurt en wat
grofgehakte korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kCal
Koolhydraten 27.8 g
Proteins 13.9 g
Fat 8.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER