Groentesoep met vis

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 6 porties

Ingrediënten

  • kreeftensoep 2 dl
  • noordzeegarnalen (versmarkt) 75 g
  • wortelen 1
  • sjalotten 1
  • boter 0.5 eetl.
  • tijm (vers)
  • cayennepeper
  • Voor de groentesoep:
  • preien 2 stengels
  • wortelen 1
  • uien 1
  • groentebouillon 1.5 L
  • boter 1 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de wortel in kleine stukjes.
  2. - Snipper het sjalotje fijn.
  3. - Maak de groentesoep (zie recept ‘Groentesoep’).
Bereiding (5 min.)
  1. Smelt de boter in een kookpan en stoof de sjalot en wortel. Dek af en laat gedurende 5 min. stoven op een zacht vuur.
  2. Voeg 2 dl kreeftensoep en 2 dl water toe aan de groentjes en laat even koken.
  3. Breng op smaak met cayennepeper en doe er de garnalen en verse blaadjes tijm bij. Laat niet meer koken, anders worden de garnalen taai.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kCal
Koolhydraten 8.5 g
Vezels 4.6 g
Vetten 5.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER