Hamburger met hummus en couscous met gele rozijnen

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hamburgers (beenhouwerij) 4
  • kroppen ijsbergsla 1
  • snoeptomaatjes 250 g
  • lente-uitjes 2
  • koriander 1 plantjes
  • feta (blok) 150 g
  • boter 2 eetl.
  • couscous (tarwegriesmeel) 300 g
  • hummus (versmarkt) 4 eetl.
  • rozijnen (Golden) 50 g
  • groentebouillon 5 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de ijsbergsla in fijne repen.
  3. - Snij de snoeptomaatjes in 2.
  4. - Verkruimel de feta.
  5. - Hak de koriander grof.
  6. - Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Doe de couscous samen met de rozijnen in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Laat afgedekt ± 10 min. zwellen. Roer los met een vork en roer er 1 eetl. boter onder.
  2. 2 Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de hamburgers ± 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. 3 Meng de ijsbergsla met de halve snoeptomaatjes, de lente-uitjes, de helft van de koriander en de feta. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Leg op elk bord een hamburger en lepel er 1 eetl. hummus. op. Werk af met de rest van de koriander en serveer met de salade en de couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kCal
Koolhydraten 73.5 g
Vezels 47.5 g
Vetten 39.6 g
Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding : 15 min.
1 Snij 80 g ijsbergsla fijn en meng met 30 g couscous. Overgiet met 1 dl heet water en laat afgedekt ± 10 min. zwellen.
2 Verhit ondertussen 1 koffiel. plantaardige olie in een braadpan en bak 30 g hamburger ± 10 min.
3 Snij 2 snoeptomaatjes fijn. Meng alle ingrediënten onder elkaar en snij in kleinere stukjes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER