Haringsalade met rode biet en aardappeltjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • haringfilets (bokaal, versmarkt) 12
  • gestoomde rode bieten (versmarkt) 500 g
  • vastkokende aardappelen 4
  • venkelknollen 0.5
  • preiwitten 5 cm
  • appelen 1
  • citroensap 1.5 eetl.
  • azijn 1 koffiel.
  • Voor de saus:
  • lichte room 2 dl
  • mierikswortel met room (bokaal) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (25 min.)
  1. Breng lichtgezouten water met de azijn aan de kook in een kookpan. Snij intussen de aardappelen in blokjes en kook ze gedurende 5 à 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Verwijder intussen het klokhuis uit de ongeschilde appel. Snij de appel in zeer kleine stukjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.
  3. Laat de rode bieten uitlekken. Snij in schijfjes, hou 4 schijfjes apart voor de afwerking. Snij de overige in blokjes van ± 1 cm.
  4. Snij 5 cm preiwit in dunne ringen en de venkel in kleine stukjes.
  5. Meng de preiringen met de stukjes appel en venkel en de blokjes aardappel en rode biet.
  6. Meng 1/2 eetl. citroensap en de mierikswortel onder de room en klop tot hij wat dik wordt. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Schik de salade in het midden van elk bord en leg er 3 haringfilets rond. Zo blijft alles goed samen. Geef er de saus met mierikswortel bij.

Voor een leuke presentatie maakt u de salade in de vorm van een vis: schik een portie salade in het midden, leg er de haringfilets rond in de vorm van een vis. Snij 4 staarten uit de apart gehouden schijven rode biet en leg ze bij op het bord.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kCal
Koolhydraten 24.5 g
Vezels 32.2 g
Vetten 28.3 g
Tip

Vervang de venkel door witloof.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER