Hartige Griekse taart met spinazie en feta

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse spinazie 400 g
  • onbehandelde citroenen (bio) 0.5
  • vellen filodeeg (versmarkt) 250 g
  • feta (blok) 200 g
  • grana padano 70 g
  • eieren 5
  • boter 1 eetl.
  • cashewnoten 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Rooster de cashewnoten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en hak grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. - Rasp de grana padano.
  4. - Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  5. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (25 min. + 45 min. in de oven)
  1. 1 Klop de eieren los in een mengkom en verkruimel de feta over de kom. Voeg de grana padano toe. Kruid met peper en zout. Meng er de citroenzeste, 1 eetl. olijfolie en de gehakte cashewnoten onder.
  2. 2 Smelt de boter in een kookpot en laat de spinazie slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet af en laat uitlekken.
  3. 3 Bestrijk een springvorm (ø 24 cm) met 1 eetl. olijfolie en leg er de vellen filodeeg in (deze mogen over de rand komen en elkaar overlappen). Bedek de volledige bodem en wanden van de springvorm tot het filodeeg op is. Bestrijk met 1 eetl. olijfolie.
  4. 4 Meng de spinazie onder het eimengsel en roer goed. Giet het mengsel over het deeg. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen.
  5. 5 Zet de taart ± 45 min. in de oven tot de rand mooi goudbruin en krokant is.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kCal
Koolhydraten 42.8 g
Proteins 30.3 g
Fat 39.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER