Havermoutkoekjes met kokos

Ontbijt minder dan 30 min. 15 koekjes

Ingrediënten

  • eieren 1
  • bloem 125 g
  • havermout 100 g
  • bruine suiker 75 g
  • kokospoeder 2 eetl.
  • plantaardige olie 5 eetl.
  • appelsap 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de bloem samen met de havermout, de suiker en de gemalen kokos in een kom en roer alles goed onder elkaar.
  3. Voeg het ei, het appelsap en de olie toe. Meng goed tot een homogeen deeg.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier of een bakmat. Verdeel er telkens 1 eetl. deeg op. Bak de koekjes 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 113 kCal
Koolhydraten 15.4 g
Vezels 2.2 g
Vetten 4.7 g
Tip

Deze koekjes zijn lekker met bv. een fruitsalade en verse kaas. Voor 5 personen: snij 2 kiwi’s en 2 rijpe mango’s in gelijke blokjes, en geef er 250 g verse kaas (plattekaas) bij.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER