Herfsthoorntjes van ham, peer en witloof

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Meesterlycke beenham 8 sneden
  • witloof 4
  • waterkers 1 bosjes
  • slamix 80 g
  • luzernescheuten 20 g
  • peren 1
  • walnootpitten 2 eetl.
  • zachte veenbessen 3 eetl.
  • Voor de vinaigrette:
  • mosterd 0.5 koffiel.
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. (15 min.)
  2. - Hak de walnootpitten fijn: dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt.
  3. - Snij de witloofstronken middendoor en verwijder de harde kern. Snij de stukken in lange fijne reepjes.
  4. - Schil de peer en snij in blokjes van 1 cm.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
  2. 2 Meng de witloofreepjes met de peerblokjes, de waterkers, de zachte veenbessen en de fijngehakte walnootpitten. Meng er enkele eetl. vinaigrette onder .
  3. 3 Verdeel die mengeling over de sneetjes ham en rol dicht tot hoorntjes. De mengeling mag bovenaan een beetje uitpuilen.
Afwerking

Verdeel de jonge slamix over de borden en besprenkel lichtjes met de resterende vinaigrette. Schik er telkens 2 hoorntjes op en garneer met de luzernekiemen. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 329 kCal
Koolhydraten 14 g
Proteins 22.8 g
Fat 20.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER