Hertenkalfgebraad met wildsaus

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • hertenkalfgebraad (beenhouwerij) 1.2 kg
  • wortelen 1
  • uien 1
  • wildfond (bokaal) 200 ml
  • rode wijn 2.5 dl
  • rode porto 1 dl
  • mosterd 2 eetl.
  • uienkonfijt 3 eetl.
  • boter 4 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de wortel in stukjes.
  2. - Snij de ui in ringen.
Bereiding (10 min. + ongeveer 30 à 45 min. in de oven)
  1. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en kleur het hertenkalfgebraad aan alle kanten goudbruin.
  2. Haal het gebraad uit de pan en schik in een ovenschotel. Strijk het in met de mosterd en strooi er de tijm over.
  3. Giet de helft van de rode wijn in de braadpan, doe er de stukjes wortel, de uiringen en het blaadje laurier bij. Breng even aan de kook en giet over het vlees in de ovenschotel. Dek lichtjes af met aluminiumfolie en schuif in en op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 30 à 45 min. (afhankelijk van de dikte en het gewicht). Het vlees moet binnenin nog rosé zijn. Kruid met peper en zout.
  4. Haal het vlees uit de schotel en laat afgedekt rusten terwijl u de saus maakt. Giet de rest van de wijn en de porto in de ovenschotel en schraap de braadresten goed los met een houten spatel.
  5. Giet door een zeef in een brede pan, voeg de wildfond toe en laat 3 min. inkoken. Roer er het uienkonfijt door. Bind lichtjes met instantsausbinder.
  6. Neem de pan met de saus van het vuur en klop er de rest van de koude boter door (in kleine stukjes). Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Snij het gebraad in dunne sneetjes en serveer met de wildsaus, witloof of oesterzwammen en een halve peer gevuld met veenbessencompote en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kCal
Koolhydraten 10.8 g
Vezels 41.8 g
Vetten 17.9 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER