Hindegebraad in portosausje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hindegebraden (diepvries) 1 kg
  • Voor de marinade:
  • droge witte wijn 2.5 dl
  • wittewijnazijn 0.5 dl
  • uien 1
  • wortelen 1
  • peterselie (vers) 1 takjes
  • peper (molen)
  • jeneverbessen 3
  • tijm (gedroogd)
  • laurier
  • Voor de saus:
  • gerookte spekblokjes 75 g
  • rode porto 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • instantsausbinder
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (de dag voordien)
  2. Leg het diepgevoren hindegebraad in een kom en doe er de ingrediënten van de marinade bij. Dek af en laat trekken op een koele plaats. Draai het gebraad een paar keer om zodat het vlees aan alle kanten goed wordt doordrongen.
Bereiding (± 45 min.)
  1. Haal het gebraad uit de marinade en droog het goed af.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en laat het gebraad aan alle zijden korsten.
  3. Zet het vuur lager en blus met 2 dl gezeefd marinadevocht. Voeg het gerookt spek toe en kruid met peper en zout.
  4. Dek af en laat gedurende 30 min. braden. Voeg indien nodig tussenin wat marinade toe.
  5. Haal het gebraad uit de pan en hou het warm. Zet het vuur hoger en giet de porto in de pan. Bind de saus met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Afwerking

Snij het gebraad in fijne sneden en serveer er de saus apart bij. Dien op met hertoginnenaardappeltjes met groenten en geef er gestoofd witloof of spruitjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kCal
Koolhydraten 5.5 g
Vezels 54.6 g
Vetten 18.6 g
Tip

U kunt ook hindegebraad bereiden zonder marinade: vervang het gezeefde marinadevocht in het recept door kant-en-klare wildfond (bokaal) en voeg naar smaak een paar jeneverbessen toe, peper en zout en 2 eetl. wijnazijn.

Hertoginnenaardappelen met groenten
Kleur 1/3 van de aardappelpuree met gemixte broccoli, 1/3 met gemixte gekookte wortelen en 1/3 met gemixte knolselder. Gebruik niet te veel groenten, zodat de puree stevig genoeg is om in toefjes te spuiten (± 1/4 groenten en 3/4 aardappelen). Spuit toefjes van de groentepuree op een bakplaat en laat kleuren onder de grill.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER