Hindensteak met pittig sausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hindesteaks (diepvries)
  • droge sherry 1 dl
  • wildfond (bokaal) 1.5 dl
  • ketjap manis 1 eetl.
  • mosterd 1 eetl.
  • boter 5 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat de hindentournedos lichtjes ontdooien.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Kleur er de hindensteaks goudbruin in, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  2. Laat op een zacht vuur verder gaar worden, ± 5 à 7 min. aan elke kant. Hindensteak mag nog lichtrood tot rosé zijn.
  3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de sherry toe, de ketjap manis en de mosterd. Laat 2 min. goed doorkoken.
  4. Voeg de ‘beurre manié’ (1 eetl. bloem gemengd met 1 eetl. boter) beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is. Neem van het vuur en werk af met 2 eetl. boter.
Afwerking

Snij de hindentournedos in schuine sneetjes en lepel er wat saus over.
Geef er jonge worteltjes of gevulde champignons bij en hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kCal
Koolhydraten 5.7 g
Vezels 39.7 g
Vetten 25.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER