Hinderagout met spek en boontjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte spekblokjes 200 g
  • hinderagout (diepvries) 1 kg
  • champignons 250 g
  • prinsessenbonen (diepvries) 300 g
  • peterselie (vers) 4 takjes
  • sjalotten 6
  • boter 4 eetl.
  • room 2 dl
  • toastbrood 4 sneden
  • aalbessengelei 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voor de marinade:
  • groene selders 1 stengels
  • wortelen 1
  • peterselie (vers) 2 takjes
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • rode wijn 1 L
  • groenepeperbolletjes 10
  • jeneverbessen 5
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. Enkele uren vooraf (10 min. + minstens 4 u. marineren)
  2. - Snipper de ui, het knoflook en 2 takjes peterselie fijn.
  3. - Snij de wortel en de selder in kleine blokjes.
  4. - Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom met deksel. Voeg de diepgevroren hinderagout toe, dek af en laat minstens 4 u. marineren in de koelkast.
  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. - Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en zet opzij.
  7. - Snipper 4 takjes peterselie fijn.
  8. - Kook de prinsessenbonen 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
  9. - Snij intussen de sjalotten in 4 à 6 blokjes en de champignons in 4 à 6 stukken.
  10. - Verwijder de korsten van het brood en snij het kruim in
  11. 8 driehoekjes.
Bereiding (15 min. + 1 u. 30 min. sudderen)
  1. 1 Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de spekblokjes, de sjalotten en de champignons ± 5 min. goudbruin. Haal uit de kookpot.
  2. 2 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak de hinderagout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. 3 Giet de gezeefde marinade over de ragout en laat 1 u. 15 min. zachtjes garen.
  4. 4 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de driehoekjes brood samen met de fijngesnipperde peterselie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. 5 Meng de aalbessengelei en de room onder de ragout en voeg de spekblokjes, de sjalotten, de champignons en de prinsessenboontjes toe. Laat nog 10 à 15 min. opwarmen.
Afwerking

Serveer de hinderagout in diepe borden en geef er telkens 2 driehoekjes gebakken toast bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 996 kCal
Koolhydraten 22.8 g
Vezels 64.7 g
Vetten 52.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER