Hondstong met nectarinesaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hondstongrolletjes (diepvries) 8
  • noordzeegarnalen (diepvries) 100 g
  • nectarines 4
  • sjalotten 2
  • boter 2 eetl.
  • lichte room 1 dl
  • visbouillon 1 blokjes
  • droge witte wijn 2 dl
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snipper de sjalotten fijn.
  2. - Ontpit de nectarines en snij in gelijke blokjes van 1 cm.
Bereiding (25 min.)
  1. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de blokjes nectarine toe en bak 3 à 5 min. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  2. Doe de witte wijn samen met de room en het visbouillonblokje in de kookpot. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in. Laat 12 à 15 min. garen net onder het kookpunt.
  3. Voeg de gekruide nectarineblokjes en de diepgevroren garnalen toe. Laat nog 2 à 3 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Bind het kookvocht eventueel met instantsausbinder.
Afwerking

Verdeel de hondstongrolletjes over de borden en lepel er de nectarinesaus rond. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kCal
Koolhydraten 9.5 g
Proteins 29.9 g
Fat 13.2 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER