Hondstong met oesterzwammen in kokossausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hondstongfilets (diepvries) 8
  • oesterzwammen 500 g
  • lente-uitjes 4
  • gember 2 cm
  • citroensap 1.5 eetl.
  • bieslook (vers) 0.33 plantjes
  • Thaise rijst 250 g
  • kokosmelk 165 ml
  • zonnebloemolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. - Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  4. - Schil de gember en snij fijn.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een kookpot en doe er de rijst in. Stoof de rijst al roerend glazig. Voeg de fi jngesnipperde lente-uitjes toe.
  2. 2 Giet er de helft van de kokosmelk bij en leng beetje bij beetje aan met 4,5 dl water. Roer om en kruid met een snuifje zout. Laat 10 à 15 min. zachtjes gaar worden. Breng op smaak met het citroensap.
  3. 3 Verhit intussen 2 eetl. zonnebloemolie in een brede pan en doe er de reepjes oesterzwam en de fijngesneden gember in. Laat al roerend even bakken.
  4. 4 Leg er de diepgevroren vis op en kruid met peper en zout. Giet er de rest van de kokosmelk over, dek af en laat nog 15 à 20 min. zachtjes gaar worden.
  5. 5 Snipper het bieslook fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
  6. 6 Haal de vis uit de pan en voeg het fijngesnipperde
  7. bieslook toe. Bind indien nodig lichtjes met instantsausbinder.
Afwerking

Schik op elk bord een bedje van oesterzwammen en leg er 2 hondstongfilets op. Geef er de rijst bij. Serveer eventueel met gestoofde spinazie of gestoomde
broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 490 kCal
Koolhydraten 50.1 g
Vezels 32.4 g
Vetten 17.9 g
Tip

Een feestelijke presentatie
Hou enkele oesterzwammen in hun geheel en bak ze in wat boter. Breng op smaak met peper en zout en schik ze naast de hondstongfi lets.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER