Hondstongrolletjes met broccolicrème en pestoroom

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hondstongrolletjes (diepvries) 8
  • broccoli's 1
  • sjalotten 1
  • lichte room 2 dl
  • zure room 125 ml
  • groene pesto 3 eetl.
  • zwarte lompviseieren 2 eetl.
  • visbouillon 5 dl
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine stukjes.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Schik er de diepgevroren tongrolletjes naast elkaar in en laat 25 min. garen op een zacht vuur.
  2. 2 Kook intussen de broccoliroosjes en -stukjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof met een vork. Meng er de zure room onder en kruid met peper en zout.
  3. 3 Breng de room samen met de fijngesnipperde sjalot aan de kook. Laat pruttelen tot de sjalot gaar is en de room voor de helft is ingekookt. Roer er de pesto onder en kruid met peper en zout.
Afwerking

Schep 2 lepels broccolicrème op elk bord en leg er telkens 2 hondstongrolletjes op. Lepel er de pestoroom over en versier met enkele lompviseitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 405 kCal
Koolhydraten 6.6 g
Vezels 31.8 g
Vetten 27.8 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER