Hondstongrolletjes met erwtenpuree en tomatentapenade

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hondstongrolletjes (diepvries) 8
  • tomatenblokjes (diepvries) 150 g
  • erwten (diepvries) 100 g
  • uien 0.5
  • verse geitenkaas 1 eetl.
  • tomatentapenade 2 eetl.
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 12
  • visbouillon 5 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snij de olijven in schijfjes.
  3. - Snipper de halve ui fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Breng de visbouillon aan de kook in een grote kookpot en leg er de diepgevroren hondstongrolletjes in. Zet het vuur lager en dek af. Laat ± 20 min. garen.
  2. 2 Kook intussen de diepgevroren erwten ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. 3 Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de fijngesnipperde ui glazig.
  4. 4 Mix de erwten, de ui en de geitenkaas met de staafmixer tot een gladde puree. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. 5 Verwarm de diepgevroren tomatenblokjes en de tomatentapenade in een kookpot op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper.
Afwerking

Verdeel de erwtenpuree over de borden en schik er telkens 2 hondstongrolletjes op. Schep er wat van de tomatenmengeling over en werk af met de olijven. Lekker met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 280 kCal
Koolhydraten 6 g
Proteins 29.4 g
Fat 14.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER