IJstaart met blauwe bessen

Dessert minder dan 60 min. 8 personen

Ingrediënten

  • vanille-ijs 1 L
  • blauwe bessen 250 g
  • boter (op kamertemperatuur) 3 eetl.
  • Oreo-koekjes 23
  • suiker 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Haal het ijs op voorhand uit de diepvries zodat het wat zachter wordt.
  3. - Trek ondertussen de helften van 15 Oreo-koekjes uit elkaar, zodat de vulling op 1 helft blijft plakken.
Bereiding (20 min. + minstens 30 min. in de diepvries.)
  1. 1 Verwarm 125 g blauwe bessen met de suiker in een steelpannetje. Breng even aan de kook. Mix het fruit en duw door een zeef, zodat u een gladde coulis krijgt. Laat afkoelen.
  2. 2 Mix ondertussen de zachte boter met de 15 koekjeshelften
  3. zonder vulling en 5 volledige koekjes.
  4. 3 Bedek een rechthoekige cakevorm met vershoudfolie (alle randen moeten goed bedekt zijn). Verdeel 50 g blauwe bessen over de bodem.
  5. 4 Zet de 15 koekjeshelften mét vulling rechtop tegen de zijkant van de bakvorm, met de vulling naar binnen.
  6. 5 Roer het vanille-ijs wat los en giet de helft in de cakevorm.
  7. Strijk wat open met een spatel en zorg ervoor dat de koekjes
  8. tegen de rand gedrukt blijven. Verdeel er ± 25 g blauwe
  9. bessen en de helft van de coulis over. Giet er de rest van het
  10. vanille-ijs bij.
  11. 6 Verdeel de gemixte koekjes over de ijstaart en druk goed
  12. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 30 min. opstijven in de diepvriezer.
  13. 7 Haal de ijstaart 5 min. voor het serveren uit de diepvries.
  14. Dankzij de vershoudfolie krijgt u de ijstaart makkelijk uit de
  15. vorm. Leg ze op een serveerschaal met de kant van de gemixte koekjes naar onder.
  16. 8 Snij 3 Oreo-koekjes in 2 en versier er de ijstaart mee.
Afwerking

Snij de ijstaart in 8 stukken en werk af met wat coulis en blauwe bessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kCal
Koolhydraten 41 g
Proteins 4.1 g
Fat 18.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER