IJstiramisu met trio van fruit

Dessert minder dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • vanilleroomijs 500 ml
  • frambozen 125 g
  • ananassen 0.5
  • citroenen 3
  • boudoirs (lange vingers) 18
  • suiker 3 eetl.
  • honing 2 eetl.
  • vanillestokjes 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. - Kook de frambozen met de honing in een steelpan tot u een coulis krijgt. Laat volledig afkoelen.
  2. - Pers de citroenen.
  3. - Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal er de zwarte pitjes uit.
  4. - Voeg de suiker en de vanillepitjes toe aan het citroensap en breng aan de kook in een steelpan. Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje tot u een siroop krijgt. Laat afkoelen.
  5. - Haal het ijs uit de diepvries, zodat het wat zacht wordt.
  6. - Schep het ijs om met een houten lepel, zodat het kneedbaar wordt.
Bereiding (20 min. + 20 min. in de diepvries)
  1. Doop de boudoirs in de citroensiroop en verdeel de helft ervan op de bodem van 6 glaasjes.
  2. Leg er telkens 1 eetl. vanille-ijs op.
  3. Doe er de frambozencoulis over en leg er de andere helft van de boudoirs op.
  4. Doe er nog een lepel vanille-ijs op.
  5. Zet 20 min. in de diepvries.
  6. Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes.
Afwerking

Versier de ijstiramisu net voor het opdienen met de blokjes ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 354 kCal
Koolhydraten 61.6 g
Vezels 5.1 g
Vetten 9.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER