Italiaanse kaaskoekjes met sesamzaadjes

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 24 koekjes

Ingrediënten

  • geraspte Italiaanse kaas (in poedervorm) 100 g
  • boter 100 g
  • geroosterd sesamzaad 1 eetl.
  • bloem 100 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min. + 30 min. rust)
  2. - Meng de Italiaanse kaas met de bloem en de zachte boter en kneed tot een egaal deeg.
  3. - Rol het deeg uit tot een lap van ± 1 cm dik en leg op een
  4. bakplaat met bakpapier.
  5. - Strooi er de sesamzaadjes over en rol er met de deegrol over zodat de zaadjes lichtjes in het deeg worden gedrukt.
  6. - Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
  7. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min. + afkoelen)
  1. (15 min. + afkoelen)
  2. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Haal uit de oven en snij vierkantjes, cirkeltjes of een andere vorm naar keuze uit het warme deeg.
  4. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kCal
Koolhydraten 3.1 g
Vezels 2.2 g
Vetten 4.9 g
Tip

Maak een lekker en verfrissend voorgerecht met deze
kaaskoekjes:
Meng het sap en de zeste van 1/2 limoen met 150 g zure
room. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 100 g gerookte zalm in dunne reepjes en snij de steeltjes van 1 bosje waterkers. Verdeel de kaaskoekjes over 4 borden en lepel wat zure room op elk koekje. Beleg met de zalmreepjes en werk af met de waterkers.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER