Italiaanse millefeuille

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • komkommers 0.5
  • trostomaten 3
  • basilicum (vers) 12 blaadjes
  • knoflook 2 teentjes
  • grana padano 20 g
  • bladerdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • mayonaise 1 eetl.
  • olijfolie 0.5 dl
  • balsamicocrème 1 koffiel.
  • Italiaanse kruidenmix
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (25 min.)
  2. - Rasp de kaas.
  3. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. - Snij de ongeschilde halve komkommer in blokjes van 1/2 cm.
  5. - Snipper het knoflook en de basilicumblaadjes fijn.
  6. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (10 min. + ± 20 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
  2. Snij het bladerdeeg ondertussen in 16 gelijke plakjes. Leg ze naast elkaar op een ingevette ovenplaat of op bakpapier. Prik er enkele keren in met een vork. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Meng ondertussen de tomatenblokjes met de geraspte kaas, de geroosterde pijnboompitten, het fi jngesnipperde knofl ook en 1/2 dl olijfolie in een kom. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix, tijm, peper en zout.
  4. Meng de mayonaise met de balsamicocrème en kruid met peper en zout.
Afwerking

Beleg de stukken bladerdeeg met de tomatenmengeling en bestrooi met de komkommerblokjes. Maak hiermee 4 gelijke torentjes. Versier met fijngesnipperde basilicumblaadjes en garneer het bord met balsamicomayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kCal
Koolhydraten 24.8 g
Vezels 7.2 g
Vetten 37 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER