Italiaanse mini-croques

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 hapjes

Ingrediënten

  • trostomaten 3
  • basilicum (vers) 12 blaadjes
  • mozzarella van buffelmelk 250 g
  • groene pesto 140 g
  • toastbrood 6 sneden
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Snij de tomaten en de mozzarella in schijfjes.
  2. 2 Snij de korsten van het toastbrood en besmeer de sneden met een dun laagje pesto. Snij elk sneetje in 4 vierkanten.
  3. 3 Beleg 12 vierkanten telkens met een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er de andere vierkanten op.
  4. 4 Verhit de olijfolie in een pan en bak de mini-croques goudbruin tot de kaas lichtjes gesmolten is.
  5. 5 Leg een blaadje basilicum op elke minicroque en steek vast met een prikkertje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kCal
Koolhydraten 6.5 g
Vezels 7.2 g
Vetten 10.6 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER