Italiaanse rijstsalade

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gedroogde Italiaanse ham (beenhouwerij) 150 g
  • kerstomaten 150 g
  • rucola 50 g
  • basilicum 4 takjes
  • mozzarella van buffelmelk 150 g
  • halfgedroogde tomaten (versmarkt) 2 eetl.
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 20
  • snelkookrijst 240 g
  • kippenbouillon 0.5 blokjes
  • suiker 1 mespuntjes
  • balsamicoazijn 3 eetl.
  • grof zeezout (molen)
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
  3. - Snij de kerstomaten en de olijven in 2.
  4. - Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.
Bereiding (10 min.)
  1. 1 Los het halve bouillonblokje op in 1 dl heet water en voeg de olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten, de balsamicoazijn en de suiker toe.
  2. 2 Meng de rijst met alle ingrediënten in een grote kom
  3. (behalve de basilicum). Giet er de bouillon over en kruid met zwarte peper en zeezout.
  4. 3 Werk af met de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kCal
Koolhydraten 49.8 g
Vezels 23.1 g
Vetten 23.4 g
Tip

Graag een krokante toets?
Frituur de blaadjes basilicum dan enkele seconden.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER