Italiaanse soep met ansjovis en tonijn

Vis minder dan 30 min. 5 personen

Ingrediënten

  • tonijnsteaks (diepvries) 4
  • broccolimix (diepvries) 300 g
  • ansjovisreepjes in olijfolie (bokaal, versmarkt) 8
  • gnocchi 100 g
  • witte bonen (blik) 200 g
  • ontpitte zwarte olijven (blik) 200 g
  • tomaten 1 kg
  • courgettes 1
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • parmezaan 50 g
  • mascarpone 4 eetl.
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • groentebouillon 1 blokjes
  • suiker 1 koffiel.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • basilicum (gedroogd) 1 koffiel.
  • rucola 50 g
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Kook de pasta beetgaar in 1 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel met koud water.
  2. - Spoel de witte bonen in een zeef onder koud water.
  3. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. - Snij de courgette in blokjes.
  5. - Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.
  6. - Hak de rucola grof.
  7. - Rasp de parmezaan in schilfers.
Bereiding (15 min. voorbereiding + 15 min. bereiding)
  1. Roerbak de fijngesnipperde ui en de knoflook samen met de ansjovisfilets 1 min. in olijfolie (gebruik de olie uit de verpakking van de ansjovis).
  2. Voeg de tomatenblokjes, het blokje groentebouillon, 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. tomatenpuree, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, 1 koffiel. tijm en 1 L water toe. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Mix de soep.
  3. Voeg de diepgevroren broccolimix en de tonijnsteaks toe en laat 4 min. koken op een zacht vuur. Haal de steaks er even uit, snij ze in stukken en doe ze terug in de soep.
  4. Voeg de uitgelekte bonen en de courgetteblokjes toe en laat 3 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de ontpitte zwarte olijven en de pasta toe. Giet de soep in borden en werk af met een lepeltje mascarpone, de grofgehakte rucola en de parmezaanschilfers.
Afwerking

Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kCal
Koolhydraten 27.6 g
Proteins 49.2 g
Fat 20 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER