Japanse soep met gepaneerd vlees

Vlees minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • kalfssneden (beenhouwerij) 400 g
  • Chinese eiermie (noedels) 100 g
  • sojascheuten 100 g
  • fijngesneden knoflook (diepvries) 1 eetl.
  • kalfsfond (bokaal) 800 ml
  • groentebouillon 2 blokjes
  • wortelen 2
  • preien 2
  • lente-uitjes 2
  • ijsbergsla
  • eieren 1
  • paneermeel
  • arachideolie 3 eetl.
  • sojasaus
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een tweede diep bord en strooi er peper en zout over. Haal het vlees eerst door het losgeklopt ei en daarna door het paneermeel.
  2. - Snij de preien en de lente-uitjes in zeer dunne ringen. Hou gescheiden. Snij de wortelen in kleine stukjes en knip de blaadjes ijsbergsla zeer fijn.
Bereiding (15 min.)
  1. Breng de kalfsfond aan de kook met 1,2 L water. Voeg de 2 blokjes groentebouillon toe samen met de diepgevroren gehakte knoflook en de stukjes prei en wortel. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. doorkoken. Voeg de gebroken noedels toe en laat ± 5 min. doorkoken.
  2. Verhit intussen 3 eetl. arachideolie in een grote kookpan. Bak het gepaneerde vlees 2 min. aan elke kant. Laat daarna nog 3 min. zachtjes braden. Snij het vlees in fijne reepjes
Afwerking

Verdeel de sojascheuten (diepvries niet ontdooien) en de ijsbergsla over diepe soepkommetjes. Giet er de soep over en leg er wat reepjes gepaneerd vlees in. Werk af met de ringetjes lente-ui. Dien onmiddellijk op, eventueel met wat soja- of chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 292 kCal
Koolhydraten 25.2 g
Vezels 22.1 g
Vetten 11.3 g
Tip

Varianten
- Makkelijke snelklaarvarianten voor het zelfbereid gepaneerd vlees zijn sneetjes gepaneerd varkensvlees 'wienerschnitzels' of kalkoenenschnitzel.
- Vervang de lente-uitjes door enkele fijne, rauwe preiringen en/of gehakte citroenmelisse.
- Voor een fijne combinatie van vlees en vis kan u samen met de noedels enkele gepelde scampi’s toevoegen.

Kooktip
Van deze soep kan u makkelijk een maaltijdsoep maken door 250 g eiermie toe te voegen. Leng de soep in dat geval aan met wat extra water of fond.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER