Juvetsi met tonijn en groentjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tonijnsteaks (diepvries) 400 g
  • groentereepjes (diepvries) 300 g
  • citroenen 0.5
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • feta (blok) 200 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • Griekse pasta (risoni) 250 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • groentebouillon 7.5 dl
  • oregano (gedroogd) 2 eetl.
  • paprikapoeder 0.5 eetl.
  • pilipili 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de tonijnsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes. Meng het citroensap, het paprikapoeder, de pilipili en 1 eetl. oregano in een kom. Laat de tonijnblokjes 1 u -marineren. Laat daarna uitlekken.
  2. - Verkruimel de feta.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (15 min. + 30 min. in de oven)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  2. 2 Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat enkele min. sudderen.
  3. 3 Doe er de gemarineerde tonijnblokjes en de tomatenstukjes bij en breng aan de kook.
  4. 4 Voeg de groentebouillon en de Griekse pasta toe. Verwarm nog even en meng er de helft van de feta onder. Giet alles over in een ovenschotel (of in individuele ovenschaaltjes).
  5. 5 Meng de rest van de feta met 3 eetl. olijfolie en 1 eetl. oregano, en verdeel over de ovenschotel.
  6. 6 Schuif de ovenschotel gedurende 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Afwerking

Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kCal
Koolhydraten 53.8 g
Proteins 41.4 g
Fat 27.7 g
Tip

Tip

U kan deze ovenschotel vooraf klaarmaken (tot en met stap 5). Bewaar hem in de koelkast en zet op het moment zelf 5 min. langer in de oven.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER