Kaapse heek met raapjes in biersaus en groene puree

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Kaapse heekfilet (diepvries)
  • kabeljauw- of pangasiusfilets (diepvries) 600 g
  • raapjes 2 bussels
  • boter 2 eetl.
  • aardappelen 1 kg
  • melk 2 dl
  • suiker 2 eetl.
  • Postel Blond (abdijbier) 25 cl
  • olijfolie 2 eetl.
  • peterselie (vers) 3 takjes
  • bieslook (vers) 0.2 plantjes
  • nootmuskaat 0.5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Laat de filets oppervlakkig ontdooien.
  2. - Schil de rapen en snij in gelijke blokjes.
  3. - Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de aardappelen gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af. Stamp fijn en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
  2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de raapjes gedurende 4 min. Bestrooi met de suiker, roer goed en overgiet met het bier. Laat 10 à 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de visfilets gedurende 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en out.
Afwerking

Verdeel de raapjes over de borden, plaats er een filet op en lepel er wat biersaus naast. Serveer met de groene puree en bestrooi alles met 1 eetl. fijngesnipperd bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kCal
Koolhydraten 59.6 g
Vezels 33.8 g
Vetten 15.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER