Kaaskoekjes met rodebietpesto en pittige dressing

Voorgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode bieten 2
  • veldsla
  • platte peterselie 3 takjes
  • sjalotten 1
  • pecorino (blok) 100 g
  • blauwgeaderde kaas 50 g
  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • volle yoghurt natuur 2 eetl.
  • kappertjes 1 eetl.
  • mayonaise 1 eetl.
  • bloem 100 g
  • olijfolie 1 eetl.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (10 min. + 30 min. in de koelkast)
  2. - Rasp de pecorino.
  3. - Meng de zachte boter met de bloem en de geraspte pecorino tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot het ± 1/2 cm dik is. Leg het op een bakplaat met bakpapier en zet 30 min. in de koelkast.
  4. - Schil intussen de rode bieten en snij in stukken.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (35 min. + afkoelen)
  1. 1 Kook de stukken rode biet 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. 2 Zet het deeg intussen 20 min. in de voorverwarmde oven tot het gaar en mooi bruin is. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Snij uit het lauwe deeg staafjes van 1 bij 4 cm.
  3. 3 Snipper de sjalot fijn en hak de blaadjes peterselie fijn.
  4. 4 Mix de stukken rode biet met de fijngesnipperde sjalot en peterselie, de kappertjes en de mayonaise tot een licht grove pesto. Kruid met de cayennepeper, zwarte peper en zout.
  5. 5 Verkruimel de blauwgeaderde kaas en mix met de yoghurt en de olijfolie tot een gladde dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pesto over de borden en leg er enkele kaaskoekjes op. Lepel er wat dressing over en werk af met blaadjes veldsla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kCal
Koolhydraten 23.5 g
Vezels 13.4 g
Vetten 40.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER