Kaassalade met prinsessenboontjes en champignons

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gouda light 6 sneetjes
  • prinsessenbonen 300 g
  • champignons 250 g
  • gedroogde abrikozen 100 g
  • citroenen 0.5
  • bieslook (vers) 1 plantjes
  • zwarte peper (molen)
  • Voor de wortelvinaigrette:
  • wortelsap 4 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • azijn 1 eetl.
  • vloeibare honing
  • gemberpoeder 1 mespunten
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de benodigdheden voor de vinaigrette onder elkaar en zet enkele uren opzij zodat de gember kan oplossen.
Bereiding (25 min.)
  1. Kook de boontjes gaar in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  2. Snij de champignons in fijne schijfjes en besprenkel meteen met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Snij de gedroogde abrikozen in reepjes.
  4. Snipper het bieslook fijn. Hou enkele sprietjes apart als garnituur.
  5. Schep de boontjes, de champignons, 2/3 van de abrikozen en het bieslook onder elkaar. Kruid met zwarte peper.
  6. Snij elk sneetje kaas in 2 driehoeken.
Afwerking

Schik de gemengde salade in het midden van elk bord. Schik 3 driehoeken kaas in waaiervorm op de bovenste helft van de salade. Verdeel de wortelvinaigrette rond de salade. Garneer met de rest van de gedroogde abrikozen en enkele sprietjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 267 kCal
Koolhydraten 18.4 g
Vezels 19.7 g
Vetten 12.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER