Kabeljauw in kleurrijke mascarpone-groentensaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 3 porties

Ingrediënten

  • gele paprika's 1
  • rode paprika's 1
  • courgettes 1
  • uien 1
  • vastkokende aardappelen 600 g
  • tomatenpuree 70 g
  • mascarpone 250 g
  • kabeljauwfilets 3
  • olijfolie 400 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s. Snij samen met de courgette en de ui in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in de kookpot.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de groenten 5 à 6 min. Kruid met peper en zout.
  4. Haal 4 eetl. groenten uit de kookpot voor de afwerking. Voeg de tomatenpuree en de mascarpone toe aan de rest van de groenten en kruid met de tijm, peper en zout. Laat nog 2 min. opwarmen op een zacht vuur.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kabeljauw 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de aardappelen af. Verdeel de groentesaus over de borden en leg er een kabeljauwfilet bovenop. Geef er de aardappelen bij en werk af met de apart gehouden groenten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 842 kCal
Koolhydraten 45.9 g
Vezels 40.1 g
Vetten 53.7 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER