Kabeljauwburgers met komkommer en kruidenolie

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwburgers (versmarkt) 4
  • komkommers 0.5
  • tomaten 1
  • rucola 30 g
  • citroenen 0.5
  • bieslook 0.25 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • hamburgerbroodjes 4
  • olijfolie 6 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng samen met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. - Snij de halve ongeschilde komkommer en de tomaat in fijne schijfjes.
  4. - Schil de halve citroen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje. Snij de citroen daarna in 4 gelijke schijfjes.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Verwarm de hamburgerbroodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 3 à 4 min. aan elke kant.
  3. 3 Schik de kabeljauwburgers op de hamburgerbroodjes en besprenkel met de kruidenolie.
  4. 4 Verdeel de schijfjes komkommer, tomaat en citroen over de burgers. Werk af met de rucola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kCal
Koolhydraten 43.9 g
Vezels 19 g
Vetten 29.2 g
Tip

Gebruik een klemrooster of een plancha om de kabeljauwburgers klaar te maken op de barbecue.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER