Kabeljauwhaasje met mandorapesto

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwhaasjes (versmarkt) 4
  • wortelen 800 g
  • lente-uitjes 5
  • mandora's 1
  • platte peterselie 1 bosjes
  • munt (vers) 3 takjes
  • basilicum 5 takjes
  • aardappelen 800 g
  • knoflook 1 teentjes
  • boter 2 eetl.
  • room 1 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Als u diepgevroren vis gebruikt, laat u die oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
  3. - Schil de aardappelen en de wortelen en snij in grove stukken.
  4. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. - Pers de mandora.
  6. - Haal de munt-, de peterselie- en de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Bereiding (30 min.)
  1. Kook de aardappelen en wortelen samen in lichtgezouten water tot ze gaar zijn. Giet af.
  2. Mix de peterselie samen met de munt- en de basilicumblaadjes, het teentje knoflook, het mandorasap en 3 eetl. olijfolie tot een gladde saus.
  3. Kruid de kabeljauwhaasjes en wentel lichtjes in de bloem. Smelt 1 eetl. boter samen met 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.
  4. Pureer de aardappelen samen met de wortelen, voeg de fijngesnipperde lente-uitjes toe, de room en 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Serveer de kabeljauwhaasjes met de wortelpuree en lepel wat mandorapesto over de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kCal
Koolhydraten 48.2 g
Vezels 25.7 g
Vetten 19 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER