Kabeljauwspiesje en farfalle met dillepesto

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets (diepvries) 4
  • vleestomaten 4
  • venkelknollen 1
  • onbehandelde citroenen (bio) 2
  • dille (vers) 3 plantjes
  • knoflook 3 teentjes
  • parmezaan (blok) 150 g
  • farfalle 300 g
  • pijnboompitten 100 g
  • olijfolie 1 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • dille (gedroogd) 2 koffiel.
  • grof zeezout (molen) 0.5 koffiel.
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. (ontdooitijd + 35 min.)
  2. - Laat diepgevroren kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien. Snij in stukken van 2 bij 3 cm.
  3. - Meng voor de marinade 2 eetl. olijfolie, het zeezout en de gedroogde dille. Voeg de visstukjes toe en laat 30 min. marineren in de koelkast.
  4. - Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hou 2 eetl. opzij voor de versiering.
  5. - Rasp de helft van de parmezaan fijn en snij de andere helft in grote schilfers.
  6. - Rasp de schil van 1 citroen en pers 1 helft uit. Snij de andere citroen in partjes.
  7. - Pers de knoflookteentjes.
  8. - Hou 4 takjes verse dille opzij en snij de rest fijn. Doe de fijngesnipperde dille, 1 dl olijfolie, het geperste knoflook, de geraspte parmezaan, de pijnboompitten, de cayennepeper en het citroensap in een mengbeker. Mix tot een pesto en kruid met peper en zout.
  9. - Snij de venkel in fijne reepjes en de tomaten in blokjes.
  10. - Haal de kabeljauwstukjes uit de marinade en steek ze op brochettestokjes.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kabeljauwspiesjes 5 min. aan elke kant. Bestrooi met de citroenzeste.
  2. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of pan en roerbak de venkel 3 min. Voeg de tomaten toe en roerbak nog 3 min. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de groenten en de helft van de pesto onder de pasta. Bestrooi met 2 eetl. pijnboompitten.
Afwerking

Verdeel de pasta en de spiesjes over de borden. Geef er de parmezaanschilfers, de citroenpartjes en de rest van de pesto bij. Versier met de overgebleven dilletakjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1089 kCal
Koolhydraten 60.9 g
Proteins 58.9 g
Fat 67.7 g
Tip

U kan deze pasta ook koud serveren.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER