Kalfsblanquette met witloof en mascarpone

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfsblanquette extra (beenhouwerij) 800 g
  • witloof 1 kg
  • mascarpone 3 eetl.
  • gedroogde abrikozen 100 g
  • honing 1 eetl.
  • droge witte wijn 2.5 dl
  • vleesbouillon 8 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • laurier 1 blaadjes
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 1 u. 25 min. suddertijd)
  1. De dag voordien (20 min. + 1 u. 25 min. suddertijd)
  2. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
  3. 2 Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Giet er de witte wijn en de vleesbouillon langs de rand van de kookpot bij. Dek af en laat 1 u. 10 min. sudderen.
  4. 3 Verwijder ondertussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1,5 cm. Snij de abrikozen in fi jne reepjes.
  5. 4 Voeg de witloofstukjes toe en laat nog 15 min. stoven. Meng er de reepjes abrikoos onder en zet koel weg.
  6. Op het moment zelf (15 min.)
  7. 5 Verwarm de stoofpot 10 min. op een zacht vuur. Bind de saus eventueel met instantsausbinder en voeg de acaciahoning toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. 6 Neem van het vuur en laat de mascarpone er al roerend in smelten. Serveer onmiddellijk met kroketten of hertoginnenaardappelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kCal
Koolhydraten 26.6 g
Proteins 46.5 g
Fat 15.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER