Kalfskotelet met gebakken bloemkool en picklessaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfskoteletten (beenhouwerij) 600 g
  • bloemkolen 1.5
  • peterselie (vers) 1 bosjes
  • bieslook (vers) 1 plantjes
  • aardappelen 800 g
  • room 0.5 dl
  • pickles 5 eetl.
  • kalfsfond (bokaal) 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • rijstolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Verdeel de bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. In lichtgezouten water. Giet af.
  3. - Hak de peterselie en het bieslook fijn.
  4. - Schil de aardappelen
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Kook de aardappelen 20 min. Gaar in lichtgezouten water.
  2. 2 Verhit ondertussen de rijstolie in een pan en bak de bloemkoolroosjes tot ze mooi bruin zijn. Kruid met
  3. peper en zout.
  4. 3 Kruid de kalfskoteletten aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een andere pan en bak het vlees 15 min. goudbruin aan beide kanten (afhankelijk van de dikte). Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. 4 Blus de pan met de kalfsfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de room en de pickles toe en laat even doorkoken.
  6. 5 Giet de aardappelen af en meng er de fijngehakte kruiden onder.
Afwerking

Serveer de koteletten met de gebakken bloemkool en de gekruide aardappelen. Lepel wat picklessaus over het vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kCal
Koolhydraten 38.4 g
Vezels 37.8 g
Vetten 27.3 g
Tip

U kan pickles serveren als dipsaus bij het aperitief, bv. bij blokjes kaas. Deze pittige saus van ingelegde groenten (augurken, zilveruitjes, bloemkool) past ook perfect bij frieten. Of bij hutsepot met worst of gebraad.

Hebt u nog wat gebraad over? Snij het dan in sneetjes, leg het tussen een broodje en smeer er wat pickles op. Heerlijk als lunch!

Baby eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby.

Bereiding (30 min.)
1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes.
2 Schil 50 g aardappel en snij in blokjes.
3 Kook de bloemkool en de aardappel 20 min. gaar in een bodempje water.
4 Mix alles fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER