Kalfslever met champignons

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfslevers (beenhouwerij) 700 g
  • champignons 250 g
  • boter 3 eetl.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voor de saus:
  • kalfsfond (bokaal) 300 ml
  • room 3 eetl.
  • boter 3 eetl.
  • bloem 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de kalfslever in stukjes van ± 3 cm.
  2. - Snij de champignons in vier.
Bereiding (15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de stukjes kalfslever gedurende 3 à 5 min. (niet te lang, zo blijft het vlees lekker mals). Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
  2. Laat 1 eetl. boter smelten in de pan en doe er de champignons in. Bak gedurende 5 min. en roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt 3 eetl. boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken en leng al roerend aan met de kalfsfond tot een gladde saus. Werk af met de room en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep er de stukjes vlees en de champignons door en laat even doorwarmen.
Afwerking

Versier met fijngesnipperde peterselie en dien op met rijst of pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kCal
Koolhydraten 12.2 g
Proteins 34.3 g
Fat 31.8 g
Tip

Kooktip
Ook lekker in een koninginnenhapje, als voorgerecht. Deze
hoeveelheden volstaan dan voor 6 à 8 personnes.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER