Kalfspakje met verrassing van zuiderse groenten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalfsescalopes (beenhouwerij) 4
  • champignons 250 g
  • courgettes 2
  • tomaten 2
  • sjalotten 2
  • lichte room 1.5 dl
  • boter 2 eetl.
  • kippenbouillon 2.5 dl
  • tomatenpuree 4 eetl.
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de champignons in stukjes.
  2. - Snipper de sjalotten fijn.
  3. - Snij de courgettes in blokjes van 1/2 cm.
  4. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in kleine blokjes.
Bereiding (45 min.)
  1. 1 Smelt 1 koffiel. boter in een kookpot en bak de champignons tot al het vocht verdampt is. Haal uit de kookpot.
  2. 2 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de kookpot en bak de sjalotten, de courgettes en de tomaten. Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper en zout. Laat 5 min. sudderen en roer er de champignons onder.
  3. 3 Verdeel 1 à 2 eetl. van de groente-bereiding over elke snede kalfs-escalope en plooi dicht. Steek vast met een prikker.
  4. 4 Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de pakjes langs alle kanten goudbruin. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt 10 min. gaar worden op een laag vuur. Haal uit de pan.
  5. 5 Roer de room onder de saus en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
  6. 6 Voeg het vlees opnieuw toe aan de saus en laat nog 5 min. warm worden.
Afwerking

Verwijder de prikkers uit het vlees en verdeel over de borden. Serveer met tagliatelle en de saus. Geef er de overgebleven groentjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kCal
Koolhydraten 11.5 g
Vezels 28.6 g
Vetten 16.6 g
Tip

Variant
Als u ze heel klein snijdt kan u in dit gerecht veel verschillende groentjes verstoppen. Niet alleen de groenten uit de ingrediëntenlijst, maar ook stukjes aubergine, paprika, komkommer, groenekool … zijn mogelijk.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER