Kalkoen met courgetteblokjes in kokos-kerriesaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenenstoofvlees (beenhouwerij) 800 g
  • courgettes 2
  • appelen 1
  • uien 1
  • knoflook 2 teentjes
  • bloem 2 eetl.
  • kokosmelk (blik) 165 ml
  • kippenbouillon 4 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • kerriepoeder 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snipper de ui en het knofl ook fijn.
  3. - Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 4 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepeltje. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  4. - Dep het kalkoenenstoofvlees droog met keukenpapier.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. 2 Voeg de courgetteblokjes en de kippenbouillon toe en laat 20 min. afgedekt sudderen.
  3. 3 Snij intussen de ongeschilde appel in blokjes van 2 cm.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  5. 5 Roer er de blokjes appel en de bloem onder en laat even drogen op het vuur. Overgiet met de kokosmelk en kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Laat 10 min. onafgedekt sudderen. Mix tot een gladde saus.
  6. 6 Roer de kerriesaus onder het kalkoenenstoofvlees met courgette. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kCal
Koolhydraten 13.6 g
Vezels 44.7 g
Vetten 26.2 g
Tip

Vervang de kokosmelk door lichte room of een plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro soya Cuisine).

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER