Kip in de oven met druiven, krieltjes en tijmworteltjes

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hoevekippen 'Rood Label' (beenhouwerij) 1
  • jonge wortelen 600 g
  • pitloze witte druiven 200 g
  • tijm (vers) 5 takjes
  • dragon (vers) 2 takjes
  • krielaardappelen 600 g
  • sjalotten 4
  • knoflook 3 teentjes
  • boter 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Laat een stukje groen aan de wortelen en snij de dikkere wortelen in de lengte in 2.
  3. - Hak de blaadjes dragon grof en meng ze onder de druiven.
  4. - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  5. - Snij de sjalotten in kwartjes.
  6. - Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
Bereiding (15 min. + 1 u. 15 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Kruid de volledige kip goed met zwarte peper en zout en leg in een ovenschaal.
  3. 3 Doe er de sjalotten en het geplette knoflook bij en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet 50 à 60 min. in de oven.
  4. 4 Boen ondertussen de krielaardappelen schoon, snij in 2 en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  5. 5 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de wortelen en de tijm toe. Doe er een scheutje water bij en kruid met zwarte peper en zout. Laat 10 min. afgedekt stoven.
  6. 6 Haal de kip uit de oven en doe er de krielaardappelen en de druiven bij. Meng goed met het braadvocht en zet nog 10 à 15 min. in de oven.
Afwerking

Versnij de kip en dien op met de krielaardappelen en tijmworteltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kCal
Koolhydraten 47.2 g
Vezels 43 g
Vetten 19.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER