Kip met pompelmoes en cider

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • braadkippen (beenhouwerij) 1
  • cider 3 dl
  • witte pompelmoezen 1.5
  • honing 1.5 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • bloem 3 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.3 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de kip in stukken en haal ze door de bloem.
  2. - Snij het vruchtvlees van de pompelmoezen los. Dat gaat makkelijk als u een klein scherp mes tussen de vliezen van de pompelmoes laat ‘rondgaan’.
Bereiding (10 min. + 45 min. kooktijd)
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot. Doe er de stukken kip in en kleur ze aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Giet er dan zachtjes de cider bij en kruid met tijm.
  3. Laat afgedekt op een zacht vuurtje stoven gedurende 30 min.
  4. Voeg de partjes pompelmoes en de honing toe. Laat nog 10 à 15 min. sudderen.
Afwerking

Dien op met frietjes of basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 453 kCal
Koolhydraten 22.3 g
Vezels 41.7 g
Vetten 19.9 g
Tip

Kooktip

U kan dit recept ook bereiden met kippenbillen (zo hebt u geen versnijding te doen). Diepgevroren kippenbillen laat u oppervlakkig ontdooien.

Voedselhygiëne

Leg gebakken ingrediënten (vooral vlees, maar ook groenten) niet opnieuw op de schotel die u voor rauwe ingrediënten hebt gebruikt. Zo vermijdt u elke kruisbesmetting.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER