Kippenbilletjes in sinaasmarinade

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippendrumsticks (diepvries) 8
  • knoflook 1 teentjes
  • sinaasappelsap 5 eetl.
  • sojasaus 3 eetl.
  • vloeibare acaciahoning 3 eetl.
  • cayennepeper 1 mespunten
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. - Laat de kippendrumsticks volledig ontdooien.
  2. - Pers het knoflookteentje.
  3. - Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
Bereiding (vooraf: 5 min. + enkele uren marineren + op het moment zelf 40 min.)
  1. Maak de sinaasmarinade: meng het fijn geperste knoflookteentje met het sinaasappelsap, de sojasaus en de honing. Kruid met cayennepeper, de geplette korianderbolletjes, nootmuskaat, peper en zout.
  2. Maak enkele insnijdingen in de kippendrumsticks. Verdeel er de sinaasmarinade over en laat enkele uren marineren in de koelkast. Keer de kippendrumsticks regelmatig om.
  3. Dep de kippendrumsticks droog en bak gedurende 30 à 40 min. boven een matig warme grill. Draai regelmatig om.
Afwerking

Dien de kippenbilletjes op met een sinaassausje. Voorzie koude of warme rijst, eventueel met blokjes paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kCal
Koolhydraten 13.7 g
Vezels 25.8 g
Vetten 20.1 g
Tip

Sinaassausje:
- Schil een sinaasappel (u hebt 1 eetl. schil nodig) en rasp de schil. Laat enkele seconden koken in water of zet met een bodempje water 20 sec. in de microgolfoven op volle kracht. Giet af en meng met 1 eetl. sinaasappelsap, 6 eetl. mayonaise en 2 heel fijngesnipperde lente-uitjes. Kruid naar smaak met peper en zout.

Voedselveiligheid: kip doorbakken
Zorg ervoor dat kip altijd goed doorbakken is. Om te vermijden dat de buitenkant verbrandt terwijl de binnenkant nog niet doorbakken is, gebruikt u best de indirecte grillmethode. Of u wikkelt de kippenboutjes in aluminiumfolie en u laat ze gedurende 30 min. garen in een op 200 °C voorverwarmde oven. Haal uit de folie, laat afkoelen en bak nog een kwartiertje op de barbecue.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER