Kippenhapjes met komkommer

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 hapjes

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 1
  • radijzen 6
  • komkommers 1
  • limoenen 2
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • pindanoten 2 eetl.
  • pindakaas 3 eetl.
  • ketchup 0.5 eetl.
  • zoete chilisaus 1.5 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • rijstolie 1 eetl.
  • korianderbolletjes 1 koffiel.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Snij de kipfilets in 12 blokjes en dep goed droog. Meng er de olijfolie, het paprikapoeder, het sap van 1 limoen, de honing, de fijngestampte korianderbolletjes, peper en zout onder. Verhit de rijstolie in een wok en bak de kippenblokjes 5 min. Hou warm.
  2. 2 Snipper de korianderblaadjes heel fijn. Meng met de pindakaas, het sap van 1 limoen, de chilisaus, de ketchup, peper en zout. Snij de ongeschilde komkommer in 12 dikke, schuine plakken. Hak de pindanoten grof en snij de radijsjes in 2.
  3. 3 Leg 1 blokje kip op elk komkommerplakje en giet er wat pindasaus over. Leg er 1/2 radijsje op en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi met de pindanoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 110 kCal
Koolhydraten 4 g
Vezels 7.6 g
Vetten 7.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER