Kippenstoofpotje met aubergine en tomaten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hele dijen van braadkip (beenhouwerij) 4
  • aubergines 2
  • sjalotten 8
  • tomaten 4
  • gedroogde tomaten (versmarkt) 10
  • tomatenpuree 2 koffiel.
  • citroenen 1
  • rode wijn 2 dl
  • groentebouillon 1 blokjes
  • sojasaus 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • platte peterselie 5 takjes
  • laurier 1 blaadjes
  • marjolein (gedroogd) 1 koffiel.
  • basilicum (gedroogd) 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Snij de aubergines en tomaten in blokjes.
  2. - Snij de gedroogde tomaten in reepjes en snij de sjalotten in 4.
  3. - Snij de citroen in schijfjes.
  4. - Snipper de peterselie grof.
Bereiding (45 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippendijen kort goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de sjalotten toe en bak al roerend gedurende 1 min.
  3. Voeg de blokjes aubergine en tomaat, de tomatenpuree, de gedroogde tomatenreepjes en het groentebouillonblokje toe. Overgiet met de rode wijn,
  4. 2 dl water en de sojasaus. Kruid met laurier, marjolein en basilicum. Dek af en laat 30 min. sudderen. Roer af en toe om.
Afwerking

Werk af met de gesnipperde peterselie en een schijfje citroen. Dien op met pasta als linguine of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 463 kCal
Koolhydraten 11.1 g
Vezels 35.7 g
Vetten 26.9 g
Tip

Voor diepvrieskip
Laat de kippendijen vooraf oppervlakkig ontdooien. Laat de kip in stap 3 ± 40 min. sudderen.

Welk stuk kip kiest u het best?
Bij de meeste kipbereidingen uit deze website kan u zelf beslissen welk stuk u het lekkerst vindt: kippenborstfilet, kippen­dij, kippenbout, kippenpilon... Let er wel op dat u de juiste braadtijden hanteert!

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER