Kippenstoofpotje met peer en gember

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • borstfilets van braadkip (beenhouwerij) 600 g
  • peren 4
  • gember 5 cm
  • muntblaadjes 20
  • sjalotten 2
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • vloeibare acaciahoning 1 eetl.
  • kippenbouillon 2 dl
  • zonnebloemolie 2 eetl.
  • oranjebloesemwater 2 eetl.
  • capsules saffraan 1 cm
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de sjalotten en de muntblaadjes fijn.
  3. - Schil de gember en snipper fijn.
  4. - Snij elke kipfilet in 2.
  5. - Schil de peren en snij in 8 stukken.
  6. - Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit de olie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
  2. Voeg de stukken kip, de fi jngesnipperde gember en het saffraanpoeder toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. Voeg de stukken peer, de honing en het oranjebloesemwater toe en laat nog 5 min. sudderen.
Afwerking

Verdeel de kip met de peer over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde munt en de geroosterde amandelschilfers. Serveer met kroketten of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 388 kCal
Koolhydraten 23.4 g
Vezels 32.7 g
Vetten 17.4 g
Tip

Dit gerecht is ook lekker met couscous en een slaatje.
Rasp 3 wortelen, 1/4 (of 200 g) knolselder en meng er
2 eetl. rozijnen en 1 fi jngesnipperd lente-uitje onder.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER