Kleurrijk groentepotje met tarwegraantjes en camembert

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • falafels (diepvries) 12
  • champignons in schijfjes (diepvries) 350 g
  • zeer fijne prinsessenbonen (diepvries) 400 g
  • voorgekookte tarwegraantjes 1 koppen
  • camemberts 100 g
  • groentebouillon 1 blokjes
  • maïs (blik) 150 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Verwijder de korst van de camembert en snij de kaas
  3. in stukjes.
  4. - Snij verse champignons in schijfjes.
Bereiding (20 min.)
  1. 1 Kook de tarwegraantjes samen met het blokje groentebouillon gaar in 7,5 dl water (kooktijd: zie verpakking).
  2. 2 Voeg de (diepgevroren) prinsessenbonen toe zodra de bouillon kookt. Laat 8 min. gaar worden.
  3. 3 Verhit ondertussen de olijfolie in een braadpan en bak de diepgevroren falafels ± 5 min. aan elke kant.
  4. 4 Voeg de (diepgevroren) champignonschijfjes toe aan de tarwegraantjes en prinsessenbonen en laat nog 5 min. sudderen. Giet af en laat uitlekken.
  5. 5 Meng de stukjes camembert onder de tarwegraantjes en groenten. Voeg de boter en de maïs toe. Roer goed tot de kaas gesmolten is en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking

Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 572 kCal
Koolhydraten 70.4 g
Vezels 21.1 g
Vetten 20.7 g
Tip

Kooktip

- Voor de liefhebbers geeft u er wat zoetzure saus apart bij.

- Als u verse champignons gebruikt, voeg ze dan wat vroeger toe, zodat ze ± 7 min. meekoken.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER