Knolseldersalade met gerookte paardenfilet en honingdressing

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte paardenfilets 120 g
  • knolselders 0.33
  • wortelen 200 g
  • citroenen 0.5
  • mandarijnen (blik) 312 g
  • walnootpitten 100 g
  • olijfolie 6 eetl.
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • mosterd 2 koffiel.
  • bieslook (vers) 5 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Snij de paardenfilet in reepjes van 1 cm.
  2. - Laat de mandarijntjes uitlekken.
  3. - Schil en rasp de knolselder. Besprenkel met het citroensap, zodat hij niet verkleurt.
  4. - Rasp de wortelen.
Bereiding (5 min.)
  1. Meng de knolselder met de geraspte wortelen, de walnootpitten, het fijngesnipperde bieslook, de mandarijntjes en de reepjes paardenfilet.
  2. Meng de olijfolie met de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Giet de honingdressing over de salade. Serveer bv. bij een koud buffet of bij gegrild vlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kCal
Koolhydraten 31.8 g
Vezels 13 g
Vetten 32.4 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER