Knolseldersoep met gebakken preisliertjes

minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • knolselderblokjes (diepvries) 500 g
  • preiwitten 1
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • groentebouillon 1.5 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Snipper de uien en het knoflook grof.
  3. - Snij de prei in heel dunne, fijne sliertjes.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  2. 2 Voeg de diepgevroren knolselderblokjes toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  3. 3 Mix de soep glad en kruid met zwarte peper en zout.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de preisliertjes (ze mogen een beetje goudbruin zijn).
Afwerking

Lepel de soep in kommetjes en werk af met de gebakken preisliertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 137 kCal
Koolhydraten 12.4 g
Proteins 4.3 g
Fat 6.5 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER