Knolseldersoep met kerrie-olie

Vlees minder dan 30 min. 7 personen

Ingrediënten

  • Ganda-ham 1 sneetjes
  • knolselders 400 g
  • preiwitten 1
  • citroengras 1 stengels
  • lichte room 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • kippenbouillon 1 L
  • kerriepoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Schil de knolselder en snij in blokjes.
  3. - Snij het preiwit fijn.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Bak het sneetje Ganda-ham krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  2. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de prei 2 à 3 min. Voeg de knolselderblokjes en het citroengras toe. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min. garen.
  3. 3 Haal het citroengras uit de kookpot, voeg de room toe en mix tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
  4. 4 Maak de kerrie-olie: meng het kerriepoeder onder 1 eetl. olijfolie.
Afwerking

Verdeel de soep over kommetjes of diepe borden en besprenkel met enkele druppels van de kerrie-olie. Werk af met de stukjes Ganda-ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 156 kCal
Koolhydraten 9.5 g
Vezels 3.9 g
Vetten 11.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER