Koffie-chocolademousse met sinaasappel

Dessert minder dan 30 min. 7 personen

Ingrediënten

  • onbehandelde sinaasappelen (bio) 2
  • pure chocolade 200 g
  • koffie 4 koffiel.
  • room 2 dl
  • eieren 3
  • bloemsuiker 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. - Maak de koffie met 1 dl water en 4 koffiel. koffie.
  2. - Scheid de eiwitten van de eigelen.
  3. - Klop de room stijf.
  4. - Snij de schil van de sinaasappelen in lange repen van ± 1 cm op 4 (zonder de witte velletjes). Dat gaat makkelijk met een dunschiller. Breng water aan de kook in een kookpot en doe er de schillen in gedurende 2 min. Giet af.
  5. - Pers de sinaasappelen uit.
Bereiding (15 min.)
  1. 1 Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
  2. 2 Breng het sinaasappelsap aan de kook in een kookpot, samen met de sinaasappelreepjes en 2 eetl. bloemsuiker. Laat bijna volledig inkoken terwijl u blijft roeren. Zet opzij.
  3. 3 Klop het eigeel samen met 1 eetl. bloemsuiker tot een witte, gladde massa. Voeg er de gesmolten chocolade en 4 eetl. lauwe koffie aan toe en roer goed.
  4. 4 Voeg de room toe en meng alles goed.
  5. 5 Klop het eiwit stijf en lepel het met een houten spatel door de koffie-chocolademousse.
Afwerking

Verdeel de sinaasappelreepjes over de glazen en giet er de mousse over. Zet minstens 4 u. koel weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 276 kCal
Koolhydraten 20.4 g
Vezels 5.1 g
Vetten 19.3 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER