Koffietaart met mascarponecrème en hazelnoten

Dessert minder dan 30 min. 8 personen

Ingrediënten

  • mascarpone 125 g
  • verse kaas (plattekaas) 100 g
  • eiwitten 2
  • hazelnoten 2 eetl.
  • petit-beurrekoekjes 330 g
  • chocoladesaus 5 eetl.
  • suiker 4 eetl.
  • koffie 125 ml
  • kaneel 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (5 min.)
  2. Hak de hazelnoten grof.
Bereiding (25 min.)
  1. 1 Klop de eiwitten stijf (dat gaat makkelijk met een elektrische klopper).
  2. 2 Doe de verse kaas, de suiker, de kaneel en de mascarpone in een andere kom en meng tot een glad geheel. Spatel er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
  3. 3 Besmeer de bodem van een hoge rechthoekige of vierkante ovenschaal met een laagje mascarponecrème.
  4. 4 Doe een laag petit-beurrekoekjes in de ovenschaal en besprenkel met wat koffie. Bedek met een laagje mascarponecrème en leg er opnieuw een laag koffiekoekjes op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Zet in de koelkast en laat opstijven.
Afwerking

Snij de taart in porties en werk af met wat chocoladesaus en grofgehakte hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kCal
Koolhydraten 45.1 g
Vezels 6 g
Vetten 12.8 g
Tip

U kan deze taart gerust de dag vooraf maken. De afwerking doet u het best net voor het serveren.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER