Köfte met gegrilde bloemkool en taratorsaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsburgers (beenhouwerij) 600 g
  • bloemkoolroosjes (diepvries) 1 kg
  • citroenen 2
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • broden 2 sneden
  • walnootpitten 100 g
  • sesamzaad 1 eetl.
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • olijfolie 0.5 dl
  • arachideolie 2 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 koffiel.
  • komijnpoeder 0.5 koffiel.
  • korianderpoeder 0.5 koffiel.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (10 min.)
  2. - Rasp de ui fijn.
  3. - Pers de citroenen.
  4. - Maak de taratorsaus: verwijder de korsten van het brood en breek in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed.
  5. - Plet de walnootpitten en het knoflook in een vijzel. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het broodpapje. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1/2 dl olijfolie toe tot u een dikke tapenade krijgt.
  6. - Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. 1 Kook de diepgevroren bloemkoolroosjes samen met de rest van het citroensap 5 min. gaar in een kookpot met een bodempje water. Giet af en laat uitlekken.
  2. 2 Leg de bloemkool op een bakplaat en bestrooi met de kurkuma, de sesamzaadjes en het komijn- en korianderpoeder. Overgiet met de arachideolie. Bak 10 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
  3. 3 Meng intussen de geraspte ui onder de lamsburgers en kruid met het paprikapoeder, 1 koffiel. zwarte peper en 2 koffiel. zout. Voeg het bakpoeder toe en meng tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehakt en duw ze plat tot een burgertje.
  4. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de köfte goudbruin aan beide kanten.
Afwerking

Serveer de köfte met de gegrilde bloemkool en de taratorsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kCal
Koolhydraten 21.1 g
Vezels 37.4 g
Vetten 67 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER