Kokos-wortelquiche met rucola

Voorgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 6
  • rucola 50 g
  • plantaardig alternatief voor yoghurt met kokosnoot 200 g
  • eieren 3
  • gluten- en lactosevrij taartdeeg (versmarkt) 1 rollen
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. (15 min.)
  2. - Snij de wortelen in dunne linten met een dunschiller.
  3. - Hak de rucola grof.
Bereiding (15 min. + 50 min. in de oven)
  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. 2 Rol het taartdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
  3. 3 Maak rolletjes van de wortellinten en leg ze naast elkaar op het taartdeeg. Bestrooi met de rucola.
  4. 4 Klop de eieren los met een vork en roer er het yoghurtalternatief onder. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Giet het eiermengsel over de wortelen.
  5. 5 Zet 50 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 310 kCal
Koolhydraten 38.2 g
Vezels 9 g
Vetten 11.1 g

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER